de fabricage

Na een zoektocht langs meerdere timmerbedrijven en zagerijen heb ik in de zomer van 2012 Timmerfabriek Visser, Zaandam, gevraagd voor mij het hout te machineren en de DamPlanken te maken.

Het liep anders.

Het grootste gedeelte van het machineren ben ik uiteindelijk zelf gaan doen. Het merendeel van het hout dat ik gekocht had was namelijk wel mooi, niet geheel foutloos. 
Ik ben begonnen het hout te selecteren en af te tekenen, en van het één kwam het ander. De mensen van de fabriek, met name Cor Visser, hebben mij gestimuleerd de planken zelf te gaan maken. Wat begon met de cirkelzaag monde uit in leren werken met meerdere zaag- en schuurmachines en uiteindelijk ook verlijmen. Het logo heb ik aangebracht met een brandstempel. De zijkanten heb ik bevestigd met messing schroeven, en alles is met de hand afgewerkt. Inmiddels werk ik ook samen met De Amsterdamsche Fijnhouthandel.

Op dit moment ben ik bezig met de vijfde productie en word ik geholpen met de assemblage door mensen in de gevangenis van  Alpen aan de Rijn.  Vervolgens schuur ik elke plank weer na en olie ze meerdere malen in.